Omar Brunt is een conceptuele beeldontwikkelaar. Hij is in 2013 begonnen met fotografie en dat is ook zijn primaire kennisgebied. Deze kennis gaat hand in hand met een zeer gedegen kennis van Photoshop. Daarnaast heeft hij een stormachtige loopbaan meegemaakt in beeldbewerking, vormgeving en fine-art fotografie. Al snel had Omar een paar belangrijke prijzen, een cover voor FOCUS magazine en een flink aantal exposities op zijn naam staan.

Freedom jump

Ik weet heel erg goed wat ik wil. Misschien wel iets TE goed. Ik weet dat anderen voor mij ook al eens iets soortgelijks gedaan hebben (in fotografie net als in bijna elke andere kunstvorm is eigenlijk alles al een keer gedaan) maar dat deert mij helemaal niet. Ik heb plezier in mijn werk, en het verwonderd mij hoe vaak ik iets maak waar ik zelf van onder de indruk ben. In het begin was de verwondering groter en was alles nieuw. Dat neemt niet weg dat ik doordrongen ben van het feit dat elke afbeelding of foto die ik zie ooit begonnen is als ‘idee . Elk ‘idee’ heeft kans van slagen als men zich voldoende inzet. En elke afbeelding die je ziet en waar je mond in verbazing van openvalt KUN JIJ OOK MAKEN…

Wolves in the wall

Een diepe connectie met menselijke emoties, natuur en het leven in het algemeen zorgen ervoor dat Omar’s werk vaak ergens een teer plekje raakt. Omar is op zoek naar de roerselen die de mensen om hem heen bezighouden. Wat is angst? Wat is verdriet? Zijn er nog mensen die oprecht in goedheid geloven, en zijn dat per definitie ‘gelovigen’? Niet de makkelijkste vragen, niettemin vragen waar de doorsnee mens geen pasklaar antwoord op heeft.

Let’s have a coffee some day

Facebook Comments