Deze expositie – in twee delen – toont een selectie van foto’s van leden van vijf Amersfoortse fotoclubs: Fotokring Eemland, ZoneV, Fotogroep deeez!, Keistad Fotocollectief en Fotoclub Keistad. De samenstelling is gemaakt door curatoren Diana Bokje en Tom Meerman.

5 augustus t/m 29 augustus: Wondere Wereld

De uitdaging was creativiteit en kunstzinnigheid en bijna 200 leden van vijf fotoclubs hebben hieraan gehoor gegeven. Curator en fotograaf Tom Meerman maakte een selectie voor de expositie. Het gaat om foto’s die gecreëerd zijn. Dat kan tijdens het fotograferen, maar ook middels bewerkingsprogramma’s achteraf. De wondere wereld ontstaat als men speelt met de werkelijkheid waardoor foto’s als kunst gezien kunnen worden. Het is aan de bezoeker van het Rietveldpaviljoen om te bepalen waar ze naar kijken.

Met deze twee exposities (er is ook de herhaalde expo van 2020, 15 juli t/m 29 augustus, zie site 033Fotostad) krijgen bezoekers een goed beeld van het talent uit Amersfoort. Ieder weekend is er gelegenheid om kennis te maken met de vijf fotoclubs.

Van het collectief nemen o.a. Dannis van der Heiden, Elly Hak, Omar Brunt en Tim Titsing deel aan de expositie.

Adres;
Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
3811 ND Amersfoort

Facebook Comments